Aromaterápia

További kategóriák

 • Illóolajok

  Több mint 60 féle 100%-os minőségi aromaterápiás illóolaj aromalámpába, párologtatáshoz, parfüm és kozmetikum készítéséhez, illatósítóhoz.Az illóolajok természetes növényi vagy virágos anyagokból kinyert koncentrált illatanyagok, amelyeket különféle célokra használhatunk. Az illóolajoknak számos felhasználási módja van. Néhány gyakori alkalmazási módja:

  Aromaterápia: Az illóolajokat gyakran aromaterápiás célokra használják, mivel az illatoknak pszichológiai és érzelmi hatásaik lehetnek. Például a levendula illóolajtól nyugtató hatást remélhetünk, míg a citrom illóolaj élénkítő hatású lehet.

  Masszázs: Az illóolajokat hígítva masszázsolajként használhatjuk, hogy enyhítsük a stresszt, lazítsuk az izmokat, vagy javítsuk az általános közérzetet.

  Párologtatás: Párologtató készülékben vagy aroma diffúzorban felhasználva az illóolajok kellemes illatot és aromaterápiás hatást teremtenek.

  Fürdőolaj: Pár csepp illóolajat hígított formában hozzáadva a fürdővízhez kellemes és relaxáló fürdőt élvezhetünk.

  Bőrápolás: Néhány illóolaj, például levendula, rozmaring vagy teafaolaj, bőrápolási célokra is használható. Figyelni kell azonban, hogy az illóolajokat mindig megfelelően hígítva alkalmazzuk, mivel koncentráltak és irritálhatják a bőrt.

  Inhalálás: Például eukaliptusz vagy menta illóolajjal inhalálás segíthet enyhíteni az orrdugulást vagy segíthet a légutak tisztán tartásában.

  Tisztítás: Néhány illóolaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így használhatók háztartási tisztítószerek elkészítéséhez is.

  Szauna: Pár csepp illóolajat vízben feloldva kellemes és relaxáló élményt teremt a szaunázás közben, ezzel javítva az élményt, mivel az aromák kellemes illatokat teremtenek, és hozzájárulhatnak az ellazuláshoz.

  Az illóolajokat mindig óvatosan kell használni, mivel nagyon tömények és koncentráltak. Győződjön meg róla, hogy az adott illóolajat megfelelően hígított formában használja. Allergiára való hajlam esetén is körültekintően kell használni az illóolajokat, és mindig végezzen bőrpróbát a hígított formában, mielőtt nagyobb mennyiségben használná.

 • Ausztrál teafaolaj

Aktív szűrők