Szegfűszeg aromaterápiás illóolaj 100%-os 10 ml
search
  • Szegfűszeg aromaterápiás illóolaj 100%-os 10 ml

Szegfűszeg aromaterápiás illóolaj 100%-os 10 ml

1 090 Ft(Syzygium aromaticum)

10 ml

Készleten Mennyiség

  • Ingyenes átvételi lehetőség budapesti üzletünkben, azonnal készletről Ingyenes átvételi lehetőség budapesti üzletünkben, azonnal készletről
  • Országos házhozszállítás futárral 1-3 munkanap alatt Országos házhozszállítás futárral 1-3 munkanap alatt
  • Több ezer elégedett vásárló Több ezer elégedett vásárló
Leírás

A SZEGFŰSZEG illóolaj édes, erős illata a tömjént idézi. Antibakteriális és érzéstelenítő hatású. Elriasztja a szúnyogokat.

Fertőtlenítő hatását már a közép­korban ismerték, bár akkor még nem tudták, hogy összefüggés van a kórokozók, fertőzések és a betegségek kialakulása között. Amikor Európában tombolt a fekete halálnak is nevezett pestis, a szegfűszeg illóolaj az orvosok és az ápolók előszeretettel alkalmazott gyógyszere volt. 

A szegfűszeg rágcsálása jelentősen csökkenti a fogfájást, megakadályozza a fogínygyulladások vagy a foghúzás utáni sebek bakteriális fertőzését. A szegfűszeg illóolajat erős fogfájás esetén kivételesen köz­vetlenül is felvihetjük a fájó fog környékére, hogy tompítsa az aktivált és fájdalmat okozó idegen az ingerületet például egy fülpiszkálóra cseppentve.

Általában a szegfűszeg illóolajat nem szabad hígítás nélkül alkalmazni, mert arra érzékenyeknél bőrirritációt okozhat. Allergiára hajlamos személyek az illó­olajat csak allergiateszt elvégzése után alkalmazzák.

Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, parazita- és vírusellenes illetve fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatásairól ismert. Stimulálja a bőr vérkeringését, segíti a bőrhibák megszüntetését, és bár (ahogy azt fentebb jeleztük), lehet enyhe bőrirritáló hatása, ennek ellenére rendkívül kedvelt összetevője a férfi parfümöknek.

Felhasználható még aromalámpához, levegő illatosításához és aromaterápiás célokra.

Termék részletei
3558
Aromatáblázat

Aromatáblázat